Sıkça Sorulan Sorular

Soru sor

Honda City fiyatları ne kadar?

Honda City satış fiyatları, yıl içerisinde değişiklik gösterebilmektedir. Honda City’nin versiyon ve donanım paketlerine göre değişen sıfır fiyatlarına, Honda Fiyat Listesi sayfasından kolayca ulaşabilirsiniz.

Honda City yakıt deposu kaç litre?

Verimli i-VTEC motor ve konforlu CVT şanzımanı ile eşsiz bir güç ve yakıt tasarrufu sağlayan Honda City, 40 Litre yakıt deposu hacmine sahiptir.

Honda City ne kadar motor gücüne sahip?

Honda City; 121PS beygir gücüne ve 145Nm tork üreten 4 silindirli benzinli motora sahiptir. İster uzun yolda isterseniz şehirde kısa bir tura, i-VTEC motoru sayesinde sürüş gücü her zaman size eşlik edecektir.

Honda City’de isofix var mı?

Ailenizin istediklerini bir araya getirmek için tüm ayrıntılara önem veren Honda City’nin her iki versiyonunda da ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları mevcuttur.

Honda City’de turbo var mı?

Üstün Honda mühendisliği tarafından geliştirilen ve 1,5L i-VTEC motora sahip olan Honda City’de turbo motor özelliği bulunmamaktadır. Turbo motor özelliği için, Honda Civic Sedan ürünümüzü inceleyebilirsiniz.

Honda Civic Sedan LPG’li mi?

Civic’de sunulan motor seçeneklerinden bir tanesi 129 PS güce ve 180 Nm torka sahip yeni nesil Turbo ECO (LPG) motorudur.

Honda Civic Sedan'ın LPG'li versiyonunun AVM'ye girişi için herhangi bir kısıtlama var mı?

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğe göre alt zemin havalandırması olan AVM’lere ya da açık otoparklara herhangi bir kısıtlama olmadan girebilir.

Honda Civic Sedan'ın kaç farklı rengi var?

Platin beyaz, gümüş gri, meteor gri, kristal siyah ve kiraz kırmızısı olmak üzere 6 farklı renk seçeneğiyle birlikte sunuluyor.

Honda Civic Sedan'ın arka bagajı kaç litre?

Civic'in 512 litrelik geniş bagaj hacmiyle ve geniş bagaj ağzıyla ihtiyaç duyduğunuz her şeyi kolaylıkla yanınızda taşıyabilirsiniz.

Honda Civic Sedan ile test sürüşü yapmak mümkün mü?

Test sürüşü formunu doldurarak, size en yakın bayimizde ilhamı kendinden alan Civic’i yakından keşfedebilirsiniz.

Honda CR-V e:HEV'i şarj etmek gerekir mi?

Honda CR-V e:HEV tam hibrit bir araç. Bu sayede hareket ettikçe bataryasını kendi kendine şarj edebilir. Fren yapıldığında ya da tekerlekler hareket ettirildiğinde batarya otomatik olarak şarj olmaya başlar. Yani aracı şarj etmek için kablo gerektiren bir elektrik bağlantısına ihtiyaç duymazsınız.

Honda CR-V e:HEV zorlu arazi koşullarına uyum sağlayabilir mi?

Honda CR-V e:HEV, kar, toprak, kum gibi bir çok arazi koşulunda güvenle yolunuza devam edebilmeniz için yeni nesil 4 çeker sistemi (AWD) ile donatılmıştır. Bu sayede 4 tekerleğe farklı oranlarda motor gücü yansıtılabilir. Sürüş modları arasında yer alan Kar Modu, özellikle kış koşullarında sürüşü kolaylaştırmak üzere tasarlanmıştır.

Honda CR-V e:HEV hangi donanım seçenekleri ile satılıyor?

Honda CR-V e:HEV, Türkiye’de yalnızca Advance donanım seviyesinde satışa sunulmaktadır.

Honda CR-V e:HEV’in bagaj hacmi kaç litre?

Honda CR-V e:HEV’in 579 litrelik geniş bagaj hacmiyle ve geniş bagaj ağzıyla ihtiyaç duyduğunuz her şeyi kolaylıkla yanınızda taşıyabilirsiniz.

Honda CR-V e:HEV ile test sürüşü yapmak mümkün mü?

Honda CR-V e:HEV’in eşsiz detaylarını yakından tanımak için test sürüşü formunu doldurabilir, seçeceğiniz Honda bayisinde Honda CR-V e:HEV ile test sürüşüne çıkabilirsiniz.

Honda HR-V e:HEV fiyatı nedir?

Şarja gerek duymayan akıllı hibrit teknolojisi ve etkileyici tasarımı dikkat çeken Honda HR-V e:HEV Hibrit’in fiyatı, model yılı ve donanım seviyelerine göre farklılık göstermektedir. Honda HR-V e:HEV güncel fiyatlarına Honda Fiyat Listesi aracılığı ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Honda HR-V e:HEV ne kadar yakıyor? / Honda HR-V e:HEV yakıt tüketimi nedir?

Honda HR-V e:HEV Hibrit, prize ihtiyaç duymadan frenleme ile kendini şarj eden akıllı hibrit teknolojisi ile sürüş modları arasında otomatik geçiş yapar. Performans ve yakıt tasarrufunu bir arada sunan HR-V; 100 km’de ortalama 5,4 litre yakıt tüketir. düşük performans kullanımında 4,6 litre, orta performans kullanımında 4,1 litre, yüksek performans kullanımında 4,6 litre ve çok yüksek performans kullanımında 7,1 litre ortalama yakıt tüketir.

Honda HR-V e:HEV SUV mi?

Coupe SUV çizgileri, geniş iç hacmi ve yerden yüksekliği ile HR-V e:HEV Hibrit, bir SUV’dir.

HR-V ne demek? / HR-V açılımı nedir?

HR-V, ingilizcesi “High-Rider Revolutionary Vehicle” olan “Yüksek sürüş pozisyonuna sahip yenilikçi otomobil” anlamına gelmektedir.

Hibrit otomobil nedir? Hibrit otomobil nasıl çalışır?

Hibrit otomobiller, tam elektrikli otomobillerin aksine priz ile şarj etmeye ihtiyaç duymayan, benzin ve elektrik motorları arasında otomatik geçiş yaparak sürücüye yakıt tasarrufu ve optimum performansı bir arada sunan otomobillerdir. Düşük hızlarda elektrik motoru devreye girerken, yüksek hızlarda benzin motoruna geçiş yapılır. Honda HR-V’nin e:HEV akıllı hibrit teknolojisi hem üretken frenleme yoluyla açığa çıkan elektrik enerjisini hem de bataryada depolanan enerjiyi kullanarak, sürüş modları arasında yapılan seri ve otomatik geçişler ile verimliliği artırır.

Honda Jazz e:HEV Elegance ve Crosstar ne kadar yakıt tüketir?

Performans ve yakıt tasarrufunu bir arada sunan Honda Jazz e:HEV; Elegance versiyonunda 100 kilometrede 4,5lt yakıt tüketirken, Crosstar versiyonunda 100 kilometrede 4,8lt yakıt tüketir.

Honda Jazz e:HEV Elegance ve Crosstar 0-100km hızlanma süresi nedir?

Honda Jazz e:HEV’in Elegance versiyonunda 0-100km hızlanma süresi 9.4 saniyeyken Crosstar versiyonunda 9.7 saniyedir.

Honda Jazz e:HEV Elegance ve Crosstar'da hangi güvenlik özellikleri bulunuyor?

Aktif ve pasif güvenlik özelliklerine sahip olan Jazz e:HEV’de en kapsamlı güvenlik paketlerinden olan Honda Sensing güvenlik paketi standart olarak sunulmaktadır. Honda Jazz e:HEV’de yer alan başlıca güvenlik özellikleri; Çarpışma Uyarı Sistemi Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi Şerit Takip Uyarı Sistemi Şerit Koruma Destek Sistemi Trafik İşareti Tanıma Sistemi Trafikte Sürüş Asistanı Akıllı Hız Limitleyici Otomatik Dur/Kalk Özelliğine Sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleyici Viraj Dönüş Asistanı (AHA) Yorgunluk Uyarı Sistemi Tüm güvenlik özelliklerine ve detaylı bilgiye Honda websitesinde yer alan broşür ve model sayfasından erişebilirsiniz.

Honda Jazz e:HEV Elegance ve Crosstar bagaj hacmi nedir?

Honda Jazz e:HEV’in Elegance ve Crosstar versiyonlarında bagaj hacmi 304 litreyken, Sihirli Koltuklar (magic seats) özelliğiyle arka koltukları yatar duruma getirerek tavan hizasına kadar 1205 litrelik geniş bagaj hacmi elde edebilirsiniz.

Honda Jazz e:HEV Elegance ve Crosstar fiyat bilgilerine nasıl ulaşabilirim?

Güncel fiyat bilgilerine, Honda Türkiye websitesinden ve yetkili bayilerden ulaşabilirsiniz.

Honda Civic Type R'ın motor gücü nedir?

Honda Civic Type R, 329 PS güç ve 420 NM tork değerlerine sahiptir. Ve bu zamana kadar üretilmiş en güçlü modeldir.

Honda Civic Type-R’in hızlanma ve maksimum hız değerleri nedir?

Honda Civic Type-R, 0’dan 100 km/s hızlanmasını sadece 5.4 saniye gibi etkileyici bir sürede tamamlıyor. Maksimum hız değeri ise 275 km/s.

Honda Civic Type R’da, hangi şanzıman seçenekleri sunuluyor?

Honda Civic Type R'da 6 ileri manuel şanzıman seçeneği bulunmaktadır. Motorsporları kültürünü her parçasında hissettiren Type R, en ileri sürücü deneyimini yaşatmak amacıyla bu şanzımanla üretilmiştir.

Honda Civic Type R hangi sürüş modlarına sahiptir?

Honda Civic Type R, Comforf, Sport, R+ ve Individual olmak üzere 4 sürüş moduna sahiptir. Bu sürüş modları Motor, Süspansiyon, Direksiyon ve Göstergeler gibi birçok unsuru yönetme imkanı sunar.

Honda Civic Type R’da hangi renk seçenekleri mevcut?

Honda Civic Type R’da Championship White/Beyaz ve Rallye Red /Kırmızı olmak üzere iki renk seçeneği mevcuttur.

Honda ZR-V e:HEV'nin bagaj hacmi kaç litredir?

Honda ZR-V e:HEV’nin arka koltukları, dik pozisyondayken bagaj zemini altındaki depolama alanı dahil 380 litre bagaj hacmi mevcutken; arka koltuklar katlandığında 1.301 litreye varan bagaj hacmine sahiptir.

Honda ZR-V e:HEV, Honda HR-V e:HEV’den büyük müdür?

Honda ZR-V e:HEV, HR-V e:HEV’den büyük olup; 22.8 cm daha uzun, 5 cm daha geniş ve 3.1 cm daha yüksektir.

Honda ZR-V e:HEV 100 kilometrede kaç litre yakar?

Honda ZR-V e:HEV’nin WLTP değerlerine göre; 4,6-7,3 litre/100 km aralığında yakıt tüketimi olup, birleşik yakıt tüketimi değeri 5,8 litre/100 km’dir.

Honda ZR-V e:HEV park sensörlerine sahip mi?

Honda ZR-V e:HEV, ön ve arka park sensörlerine sahiptir.

Honda ZR-V e:HEV koltuk ısıtması var mı?

Honda ZR-V e:HEV’nin ön ve arka koltuklarında 3 kademeli ısıtma mevcuttur.

Honda ZR-V e:HEV kaç beygire sahip?

Honda ZR-V e:HEV’nin elektrik motoru 184 PS, benzinli motoru ise 143 PS motor gücüne sahiptir.

Honda ZR-V e:HEV sunroof’u var mı?

Honda ZR-V e:HEV, panoramik açılabilir cam tavana sahiptir.

Araç alınırken istenen belgeler nelerdir?

ÖTV muafiyeti ile engellilerin araç alabilmesi için istenen belgeler, engellinin aracı kendisinin kullanıp kullanmayacağına göre değişiklik gösterir.


%90 dan az engeli bulunup ortopedik engelli sınıfında yer alan kişiler araç alacaksa aşağıda yer alan belgeleri temin etmelidir:


  • Araç kullanabileceğine dair sürücü belgesi
  • Kullanması gereken teçhizatın açıklama kısmında belirtildiği engelli sağlık kurulu raporun orijinali ve noter tarafından çoğaltılıp Aslı gibidir ibaresi eklenmiş iki adet kopyası
  • Kimlik fotokopisi

Aracı kendisi yerine bir başkası kullanacak olan %90 ve üzeri engelli bireylerin ise aşağıda yer alan belgeleri temin etmeleri gerekir:


  • %90 ve üzeri engel oranına sahip olduğu belirtilen raporun orijinali ve noter tarafından çoğaltılıp 'Aslı gibidir' ibaresi eklenmiş iki adet kopyası
  • Kimlik fotokopisi
  • Vekaletname veya vasi kararının belge asılları

ÖTV muafiyetinden yararlanmak için engelli raporu nasıl çıkarılır?

ÖTV muafiyetinden yararlanarak otomobil alabilmek için devlet hastanelerine başvurulması ve engelli sağlık kurulu raporu çıkarmak için randevu alınması yeterlidir. Bu talebe istinaden bir gün ve saat belirlenir. Engelli birey burada birden fazla doktor tarafından muayene edilir, tetkikler yapılır ve rapor oluşturulur. Bu noktada raporun süresine ve açıklamalarına dikkat edilmesi gerekir. Raporlar üzerinde “Sürekli”, “Süresiz” veya “Süreli” ibareleri yer alır. “Sürekli” veya “Süresiz” ibarelerine yer verilmiş olan belgelerle herhangi bir sorun yaşanmadan araç alınabilir. Ancak “Süreli” olarak belirtilen ve raporun çıktığı günden itibaren süre kısıtlamasına tabi olan raporlarda, sürenin dolması durumunda araç alımında ÖTV muafiyetinden yararlanılamaz. Bu nedenle ÖTV muafiyetinden yararlanmak isteyen süreli rapora sahip engellilerin, tarihlere dikkat etmesi gerekir. Bir diğer husus olan açıklamalar ise oldukça önemlidir. Engelli sağlık kurulu raporları, çalışma gibi birçok farklı nedenle alınabildiği için araç alımında kullanılacağı özellikle belirtilmelidir. Böylece açıklama kısmında bulunması gereken “Tertibatla araç kullanabilir” gibi ifadeler ile tertibatların kodları yazılır.

Engelli raporunda engel oranı nasıl hesaplanır?

Kişilerin hayatlarını idame konusunda sorun yaşamasına neden olan süreğen rahatsızlıkların ve uzuvlarında herhangi bir nedenle oluşan kayıpların tamamı engelli raporuna dahil edilip engel oranına katılır. Engel oranına; görme kaybı, hipertansiyon, karaciğer yetmezliği gibi çok sayıda farklı konu eklenip özel cetveller ile hesaplama yapılır.

ÖTV muafiyeti ile alınan araçlar için hangi tadilatlar yapılır?

Komisyon ile belirlenen bazı tadilatlar yapılması gerekir. Örneğin sağ kol ile ilgili bir kısıtlılık söz konusu ise direksiyonun sağında kalan tuş ve kol gibi donanımları kullanmanızı sağlayan aletler, sol tarafa tertibatlar ile aktarılır. Böylece sol el yerinden kaldırılmadan silecek gibi donanımlar kullanılabilir. Tüm bu tertibatlar ehliyet alınırken kodlar ile belirtilir ve araçta buna uygun olarak tadilat yaptırılır. Tadilatların boyutuna ve şekline göre bu işlemin süresi uzayıp kısalabilir. Bu nedenle tadilat süresi ile ilgili kesin bir tarih verilemese de Türkiye’nin hemen her bölgesinde tadilat işlemleri kolayca yaptırılabilir.

ÖTV muafiyeti ile alınan aracı kimler kullanılabilir?

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın “ÖTV Kanununun (7/2) Maddesi Uygulaması Hk.” konulu ve 23.12.2022 tarihli açıklamasına göre %90 ve üzeri malûl ve engelli araç sahibinin aracı kullanamaması durumunda araç, sadece, araç sahibi engelli kişinin eşi, aynı il sınırlarında ikamet eden birinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımları ile kardeşleri, noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen B sınıfı ehliyet sahibi olan bir sürücü tarafından kullanılabilecektir.

ÖTV muafiyeti ile alınan araçların satış nasıl gerçekleştirilir?

ÖTV muafiyeti ile alınan araçlar, satın alındıkları tarihten itibaren 5 yıl boyunca satılamazlar. Satışın gerçekleştirilmesi gerekiyorsa vergi dairesine başvurulması ve aracın ÖTV’sinin hesaplanıp ödenmesi gerekir. Bu işlem gerçekleştirildikten sonra aracın satışına herhangi bir engel yoktur. Bunun dışında aracın alımından itibaren 5 yıl geçmişse araç herhangi bir kısıtlama veya özel bir vergi ödemesi yapılmadan satılabilir. Son olarak engelliler için tanınan ÖTV muafiyeti ile araç alım hakkı her 5 yılda bir güncellenir. Yani 5 yılda bir ÖTV muafiyeti ile kolayca araç alımı yapılabilir.

Engelli ehliyeti nasıl alınır?

2016 yılında yapılan düzenlemeye kadar engelli sürücülere H sınıfı adı verilen özel bir sürücü belgesi veriliyordu. Ancak 2016 yılında yapılan düzenleme ile “B sınıfı ve engelli” ibareli yeni ehliyetler verilmeye başlandı.18 yaşına giren engelli bireyler, kısıtlı oldukları hareket ve durumlara uygun kodların belirtildiği engelli sağlık kurulu raporunu çıkardıktan sonra engelli ehliyeti alabilir. Bunun dışında herhangi özel bir şart aranmaz. Engelli bireyler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış herhangi bir sürücü kursunu bitirdikten sonra yazılı sınava girerler. Yazılı sınavı tamamlayan engelli sürücü adayları, kısıtlı oldukları hareket ve durumlara özel olarak tertibatları eklenmiş araçlarla uygulamalı sınava dahil olurlar. Bu sınavı geçmeleri durumunda da ehliyet almaya hak kazanırlar.

Sonradan engelli olanlar eski ehliyetlerini kullanabilir mi?

B sınıfı ehliyeti bulunan ve sonradan engelli olan kişiler, hastanelere başvurarak kodlarının rapora tanımlanmasını sağlayabilir. Ardından kodların yazılı olduğu raporlarla nüfus dairesine başvurup ehliyetin kodlara uygun olarak güncellenmesi gerekir. Kodlara uygun olarak güncelleme yapıldıktan kişi, uygun tertibatlı aracı ÖTV muafiyetiyle alıp kullanabilir.

Engel gruplarına göre ehliyet alma süreci nasıl işler?

Ehliyet alma süreci tüm sürücüler için aynıdır. Fakat engeli nedeniyle aracı tertibat ile kullanması gereken ortopedik engelliler için tertibat sağlandığı gibi konuşma engeli bulunan kişiler için de işaret dili sertifikasına sahip kişiler tarafından sınavlar gerçekleştirilir.

Engelli araçlarının otopark ücretleri nasıl hesaplanır?

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından halka açık olarak sunulan otoparklardan yararlanmak isteyen engelliler, kayıt yaptırmaları durumunda birçok noktada ücretsiz veya indirimli olarak hizmetten yararlanırlar. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan İSPARK’a başvuruda bulunulması durumunda engelli sürücüler otoparklardan gün içerisinde belirli bir süre için ücretsiz olarak yararlanabilir.

Engelli araçların motorlu taşıtlar vergisi (MTV) muafiyeti

Engellilere, araç alırken uygulanan ÖTV muafiyeti gibi satın alımdan sonra ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde de muafiyet uygulanır. Engellilere ait araçlar için vergi daireleri tarafından MTV talep edilmez. Bu işlem için engelli bireylerin kendilerine en yakın vergi dairesine gidip başvuruda bulunması gerekir.

Honda SENSING aracımı durdurabilir mi?

Belirli durumlarda Honda SENSING aracınızı hızını yavaşlatabilir. Örneğin, Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi kaçınılmaz bir çarpışma tespit ederse aracınızı hızını yavaşlatır.

Honda SENSING nasıl ayarlanır?

Honda SENSING ayarlarınızı merkezi bilgi-eğlence dokunmatik ekranı veya bazı arabalarda sürücü ekranı üzerinden yapabilirsiniz. 'Ayarlar' tuşuna basın • 'Araç Ayarları'nı seçin • 'Sürüş Asistanı Ayarları'nı seçin. Bu yöntem, Honda'nın Çarpışma Azaltma Fren Sistemindeki mesafe uyarıları gibi ayarları değiştirmenizi sağlar. Daha fazla bilgi için kullanım kılavuzuna veya yetkili satıcınıza başvurabilirsiniz.

Honda SENSING'in faydaları nelerdir?

Honda SENSING, hem aktif hem de pasif güvenlik teknolojilerinin bir kombinasyonudur. Bu özellikler, sürüş deneyimini kolaylaştırırken güvenliği artırır. Mevcut tüm Honda modellerinde bulunan bu paket, yol güvenliğini vurgularken stressiz bir sürüşü de teşvik eder. Sürücüler, yolcular ve yoldaki herkes için koruma sağlar.