Bayimiz ile Görüntülü Görüşün

TÜM HABERLER

Sıfır karbon hedefimiz için yeni iş birliği

Güney Kore merkezli çelik üreticisi POSCO ile sıfır karbon çalışmaları için iş birliği anlaşması yaptık. Ayrıca, çevre ve elektrifikasyon teknolojileriyle karbon nötrlüğüne yönelik girişimlerimizi hızlandırmayı hedefliyor ve sürdürülebilir bir dünya vizyonu doğrultusunda iş birliklerimizi genişletmeye devam ediyoruz.

Mühendislik çalışmalarımızla öne çıktığımız 2022 yılında, açıkladığımız sıfır karbon hedefi ve elektrifikasyon sürecini hızlandırmak amacıyla yeni iş birliklerine imza atmaya devam ediyoruz. Hidrojenli araç çalışmaları için General Motors iş birliği ve Sony Mobility şirketi gibi öncü projeler ile dikkatleri üzerimize çekiyor; Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) anlaşması, LG Energy Solution ile yeni üretim tesisi yatırımı gibi birçok şirket ile iş birliklerimizi duyurmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Güney Kore merkezli çelik üreticisi POSCO ile sıfır karbon çalışmalarına yönelik geniş kapsamlı iş birliği anlaşması gerçekleştirdik. POSCO ile yaptığımız bu anlaşma kapsamında konuyla ilgili araştırma çalışmalarına başladığımızı duyurduk. Buna göre; Honda olarak, POSCO’nun çevre ve elektrifikasyon teknolojileri gibi güçlü yönlerinden yararlanacağız. Karbon nötrlüğüne yönelik girişimleri daha da hızlandırmak isteyen iki marka olarak, gelecek nesiller için sürdürülebilir bir dünya vizyonundan hareket ile iş birliklerimizi genişletmeye karar verdik.

Yapılan anlaşma kapsamında; hali hazırda iş ortaklığımız devam eden POSCO ile sıfır karbon hedefimiz için belirlenen, önemli alanlarda hayata geçirilmek üzere iş birliği seçeneklerini araştıracağız. Bu alanların başında ise elektrikli araçlar konusunda da en önemli başlık olan batarya ön plana çıkıyor. Özellikle temel batarya malzemelerinin tedarikinde, iş birliği ve gelecek dönemdeki batarya malzemelerindeki teknik değişim konuları üzerine eğilmeyi amaçlıyoruz.

Geri dönüşüm başlığı içerisinde de karbon nötr bir toplumun gerçekleştirilmesine yönelik olarak geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımının yaygınlaştırılması öne çıkıyor. Ayrıca geri dönüştürülmüş batarya malzemelerinin kullanıldığı kapalı döngü bir geri dönüşüm sisteminin kurulması da araştırmalarımız kapsamında yer alıyor.

Aynı zamanda üretimde kullanılan otomotiv çelik sacının kullanımı için araç ağırlığının azaltılmasını sağlayan ultra yüksek gerilimli sac ve üretim sürecinde sera gazı emisyonlarını azaltılan sac da araştırma konularımızdan biri. Son olarak e-Axle (elektrikli aks tahriki) için tahrik motorlarının seri üretiminde elektrikli çelik sac uygulamasını da çalışmalarımıza dahil edeceğiz.

Yapılan anlaşmaya yönelik olarak CEO'muz Toshihiro Mibe, 2050 yılına kadar tüm ürünlerimiz ve kurumsal faaliyetlerimiz için sıfır karbon hedeflerimizi açıkladığımızı hatırlatırken; batarya malzemeleri, geri dönüşüm, çelik sac ve elektrikli çelik sac alanlarında uzmanlığına inandığımız POSCO ile genişletilen iş birliğinin markamızın elektrifikasyon stratejilerini de hızlandıracağını söyledi. Diğer yandan POSCO Başkanı Choi Jeong-Woo da Honda ile süregelen iş birliklerinin kapsamının genişlemesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özellikle batarya malzemelerindeki araştırmalarda markamızın elektrikli araçlarının sürece dahil edilmesiyle tam değer zinciri yaratılabileceğinin altını çizdi.